zen18 napisał(a):
Bonjour à tous.
Je me présente, je m'appelle Olski Zénon, je suis d'origine Polonaise, j'habite en Belgique, et je ne parle pas malheureusement le polonais.
Je suis à la recherche de mes grands-parents qui sont nés je présume à Wagrowiec.
Du moins mon père y est né le 2 mars 1913 Olski Zbigniew, fils de Olski Josef Overledea, et de Genowega ou Genowefa Kliwlecko-Potocka, je ne connais pas leurs date de naissance, cela du coté paternel.
Du coté maternel mon grand père s'appelle Chwalik Franciszek, né le 24 septembre 1897 à Raszewo-Witkowo
Cette recherche est sollicitée pour mon arbre généalogique. Afin de connaître mes ancêtres.
Je vous remercie d'avance, car tout aide me sera très précieuse.
Dzień dobry,Wszystkim
Przedstawiam sie-nazywam się Olski Zenon,jestem z pochodzenia Polakiem,mieszkam w Belgii i niestety nie znam jezyka polskiego.
Poszukuje swoich dziadków ktorzy,przypuszczam,urodzili sie w Wągrowcu.
Przynajmniej mój ojciec urodził się 2 marca 1913 r. -Olski Zbigniew,syn Olskiego Józefa Overledea i Genowefy Kliwlecko-Potockiej,nie znam dat ich urodzin,to ze strony ojca.
Z mamy strony mój dziadek nazywał się Chwalik Franciszek,urodzony 24 września 1897 r. w Raszewie-Witkowo.
To poszukiwanie dotyczy drzewa genealogicznego.zeby ostatecznie poznac moich przodków.
Z góry Wam dziekuje gdyż każdą pomoc będzie dla mnie bardzo ważna.