Karol.in napisał(a):
Witam serdecznie! W moim wcześniejszym wpisie prosiłam o rady skąd pozyskać informacje na temat Anny Pietrzak, która urodziła się w Kuśnierzu USC Siedlimowo. Dzwoniłam do USC Strzelno i faktycznie dokumenty zostały przekazane do archiwum państwowego w Inowrocławiu. Niestety jestem z drugiego końca Polski toteż mam problem żeby się tam dostać. Orientuje się ktoś z Państwa czy gdybym napisała maila do tego archiwum to czy uzyskałabym jakieś informacje na temat Anny ( w sensie datę zgonu i dane ewentualnego małżonka - jeśli w ogóle wzięła ślub). Znam dane rodziców Anny i jej datę urodzenia, więc jest po czym szukać? Warto pisać czy nic w ten sposób nie uzyskam?
Osoba o którą mi chodzi to ANNA PIETRZAK urodzona 03.07.1887 w Kuśnierzu (USC Siedlimowo). Rodzice to Antoni Pietrzak i Marianna Kościańska. Anna miała syna (o jednym tylko wiem i prawdopodobnie był jedynakiem) - Józefa Pietrzaka urodzonego 13.02.1910 w Woli Kożuszkowej (USC Siedlimowo). W akcie urodzenia Józef nie ma wpisanego ojca. Z opowieści jego córki wiem, że Anna zmarła jak Józef był mały czyli prawdopodobnie będą to lata 1910 - 1920. Tak jak pisałam wcześniej, przejrzałam księgi parafii Siedlimowo i Anna tam nie umarła, ale skoro się tam urodziła to możliwe że wszystkie dokumenty będą razem.
Panie w AP Inowrocław są bardzo pomocne. Warto zadzwonić i pogadać.
Pozdrawiam
Sebastian