Szkoda, że tylko tych miejscowości, myślałem że wszystkich w Wielkopolsce. W wątku o wydrukach przeczytałem, że uwzględniane są również brzmienia oboczne i płaci się tylko za jedno nazwisko. Nie wiem czy tak samo będą traktowane nazwiska Nowaczyk i Nowakowski, ale Krzyżan, Krzyzan, Krzizan, Krziżan pewnie tak. Poznań, Buk i Śrem to miejscowości, w których szukam aktu zgonu mojego prapradziadka Szymona Krzyżana, więc od tego zacznę. Jeśli chodzi o rodzinę nazwisku Nowaczyk/Nowakowski, to będę musiał dalej przeglądać Księgi USC Młodasko, ale nie wszystkich znajdę, bo niektórzy urodzili się jeszcze w XVIII wieku. Ostatnio jestem stałym bywalcem APP, przeglądam m.in. księgi USC w Śremie, Czempiniu i Młodasku, kościelne Czarnkowa, indeksy kościołów katolickich Poznania, więc jeśli ktoś zamiejscowy potrzebował by pomocy, to przy okazji mogę sprawdzić. Tylko jedna uwaga, jeśli ktoś będzie chciał, żebym przesłał skany, to skaner w APP robi je bardzo blade i nie zawsze wszystko na nich widać, ale można zamówić kserokopie.
_________________ Pozdrawiam Henryk Krzyżan
|