Moi Drodzy!
W związku z zamknięciem panelu forum w naszym GenPol-u, środowisko genealogiczne straciło tak wspaniałą platformę wymiany myśli, wrażeń i doświadczeń. Osobiście jestem Tomkowi wdzięczny za cudowne pięć lat genpolowych.
Jednak natura próżni nie znosi. Genealodzy muszą mieć swój własny kąt. Po długich rozmowach i wahaniach, podjęliśmy z grupą przyjaciół decyzję o otworzeniu nowego forum genealogicznego, pod nazwą Forgen
http://forgen.pl/
Mamy świadomość tymczasowości tego rozwiązania, jak również obawy, czy wypełni ono pustkę po Genpolu, ale uznaliśmy, że środowisko polskich genealogów nie może pozostać bezdomne. Portal Genealodzy.pl był utworzony z myślą o innych zadaniach i nie będzie w stanie obsłużyć dużej ilości odwiedzających. Nie stanowimy dla niego konkurencji, podobnie jak nie stanowił konkurencji GenPol.
Nasze nowe forum ma być jedynie uzupełnieniem Genealogów.
Wiemy, że nasza propozycja może być przyjęta różnie, ale jedyną naszą intencją jest zapewnienie sprawnej komunikacji genealogów, a to jest jakieś rozwiązanie.
Znacie mnie od lat i wiecie, że jestem zwolennikiem, bardziej działania, niźli mówienia.
Oddajemy to nowe miejsce spotkań dla całej Rodziny GenPol-u. Mamy nadzieję, że chociaż w części osłodzi nam on te trudne dla wszystkich chwile po utracie naszego dotychczasowego domu i utratę miejsca ze wspaniałą atmosferą. Serdecznie zapraszam wszystkich. Przewidzieliśmy kontynuowanie podstawowych wątków z GenPolu. Wprowadziliśmy kilka poprawek, ale liczymy na sugestie uczestników. Razem umeblujemy ten nowy dom.
Rejestracja trwa jedynie1 minutę.
Pozdrawiam serdecznie
I do zobaczenia na ForGeni-e
Waldek Fronczak