Marzeno,
co do lewej strony to pierwszy raz spotykam się z Twoją interpretacją. Wydaje mi się, że ktoś kto opisuje zdjęcie patrzy na nie i opisuje co widzi, więc takie skomplikowane założenie bym odrzucił. Propozycja nr 3 i nr 4 wydaje mi się prawdopodobna ze względu na podobieństwo, a także wiek rodziców pana młodego (oboje po 58 lat). Co do nr 7 i nr 8 (a także nr 9 i nr 10) to żony wyglądają na dość młode. Poza tym nie pasuje mi dziecko siedzące na kolanach nr 8 (ojciec pana młodego nie miał wtedy wnuków, a najmłodsze dziecko miało 12 lat). Poza tym nr 8 (starszy) i nr 10 (młodszy) wyglądają mi na braci, a ojciec pana młodego miał starszych braci.
Tylko dlaczego rodzice młodych mieli by siedzieć po tej samej stronie? Kwestia przypadku?
Edwardzie,
dzięki za Twoje typy. Zakładam, że nr 33 to właśnie brat pana młodego Stanisław, który miał wtedy 18 lat.
Myślę, że nr 23 to też może być starszy brat Jan w wieku 26 lat. W takich układzie brakuje mi tylko jednego brata, który miał 12 lat.
Chyba odstające uszy były elementem cechującym te pokolenie - u mnie zanikły
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co do sióstr to podstawowym pytaniem jest jak odróżnić 22-letnią mężatkę od panny...??
Czekam na dalsze propozycje. Każda uwaga jest cenna!
Szymon
P.S. Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem stosując formę per Ty.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)