Ponieważ tutaj nikt od miesięcy nikt o genealogi nie napisze . Opiszę swoje drzewo genealogiczne .
Swój wywód .
Nie ma w Polsce innych stron. Bowiem genealogia.pl jako strona Polskiego Towarzystwa Genealogicznego się nie liczy bowiem tam tylko ratunku bo szukam metryki z 1925 roku albo doszedłem do muru bo brakuje i metryki z 1900 roku toteż nic tam nie napisze nikt . Nie wiem kto to redaguje ,ale na pewno nie genealodzy bowiem tam od miesięcy nikt o genealogii nikt nic nie napisał .
Wiele miesięcy zastanawiałem się jak to opisać i czy warto bowiem Trolle zaraz zaczną pisać ale warto . Bo jak ja to nikt w Polsce nic o genealogii nic nie napisze .
Przodków podzieliłem na dwie grupy
Przodków taty Przodków mamy .
Ponieważ Welka to rodzina ewangelików przybyłych do POlski z Niemiec ale o korzeniach brytyjskich najpierw wymienię nazwska przodków niemieckich z XVI,XVII wieku.
przodkowie niemieccy ===================
Aschbrenner Siepers Stelter Welka
przodkowie polscy zaczęło się w parafii Wronki Bielawy i Skołowo Lubasz Póżniej Wieleń,Wrzeszczyna,Piłka,Rosko, ====================== Adamek Banaś Blacha Buśko Bzdręga Cichy Ćmurawa Drab Dubiel Duhr Dymek Giś Gogołek Gołkowski Góźdź Graś Grzewka Gumke Henke Hunger Jeż Jęśko Klocek Kołodziej Kołodziejczak Kowal Kozera Krępuła Krystek Kubiś Kukuć Kwast Quast Leśnik Lorek Mach Mejus Mikołajewski Mikołajczak Mróz Mucha Musiał Nerka Olenderczyk Pierzchała Pikto Płotek Przybył Reszka Rybak Rychlik Rydwan Spychalski Srech Stefanek alias Waroś Stochaj Urban Wawrzyn Welka Will Wodka Wydarty Wylegała Wyrwa Zgrzebka
2. Przodkowie mamy.
Ambrosielicz Andronik Antek Chaliński Czekała Grzela Hintz Jabłoński Jagłowski Kazrath Kierszewicz Kluczyński Konopka Konopka Kowalczyk Lewandowski Łącki Maksymowicz Marchelkowicz Marcinkowski Melchinkiewicz Milewski Milewski Oggll Olszany Poradowski Różański Rutkowski Strzałkowski Jaculatore Szal Szulewski Szychciński v Szychta Świacki Świtajewski Tertel Waszkiewicz Wosiński Wróbel Zieliński v Grynik Żabicki
========================================== Łącznie 515 przodków.
Ryszard Welka
|