Gorgoszewo i Gorgoszewo Huby leżały obok siebie i w drugiej połowie XIX wieku była to ju jedność. Gorgoszewo z Młodaskiem nie mogło być połączone, bo dzieliła je zbyt duża odległość, ale być może jakiś czas miały wspólnego sołtysa, bo w Gorgoszewie było tylko 5 gospodarstw.
Są dwie mapki jedna, jedna jest dołączona recesów uwłaszczeniowych, ale w kiepskim stanie, bo narysowana na papierze woskowym, ale druga ma osobny nr katalogowy i można ją znaleźć w SZWA
Tu są recesy
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... ka/1470769w których są opisy gospodarstw.
A tu wątek, w którym o tym pisałem.
viewtopic.php?f=5&t=13121&p=112685&hilit=gorgoszewo#p112685Muszę jeszcze dopisać, że moja ciocia mieszkała w pierwszych czworakach od drogi wejście od szczytu, tych, które ostały rozebrane.
Jakiś czas temu wysłałem Tobie na maila wszystkie informacje o Grajzerach i Pawłowskich, więc przy okazji chciałem zapytać czy je otrzymałaś i czy się przydały, bo po ich wysłaniu zrobiła się głucha cisza i nawet nie potwierdziłaś, że informacje dodarły i czy skorzystałaś z moich poszukiwań, które zajęły mi jednak trochę czasu