Ostatnie dziecko Antkowiaków to Ignacy urodzony jak podałeś w 1813 w miejscowości Suśnia, przejrzałem akta zgonów i 3 lata później umiera tam Łukasz Wojtas 15 marca 1816r. mając 50 lat w Suśni, jako możliwy Łukasz którego poszukujesz.
Przejrzałem czy jakaś Marianna nie ślubowała po śmierci Łukasza Woytasa, i znalazłem Marianna Wojtycka z Suśni czyli miejscowość się zgadza wychodzi za Pawała Kubiaka 3.11.1816r. co także się zgadza, mieli oni dwoje synów Jana Nepomucena z 1817r. Marianna zapisana z domu jako Szwab, przy drugim synu Franciszku z 1819r. zapisane ma że jest Kaźmierczak(może po ojcu została tak nazwana?) Sam Paweł raz podaje się jako Woytas a raz Kubiak co znowu potwierdza. Franciszek zmarł mając 6 lat w 1825r. gdzie matka zapisane jest Łuczanka możliwe, że po pierwszym mężu została nazwana od imienia Łukasz. Paweł Kubiak zmarł w miejscowości Suśnia w 1837r.
Przy ślubie Małgorzaty Woytas Antkowiak córki Łukasza i Marianny która ma nazwisko Hadrjak. Może to będzie jakiś trop znając kilka nazwisk jakimi mogła się Marianna posługiwać przed ślubem.
Pozdrawiam Krystian
|