Jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazanie linków do skanów przed chwilą uporałam się i mam kolejny problem jak dalej potoczyły się losy rodziny moich pradziadów tj. np. czy do końca życia byli ze sobą razem co z ich dziećmi Agnieszka to już wiem, że wyszła za mąż może Pani wie w jaki sposób znaleźć informacje na ich temat. Ponadto szukam informacji na temat mojej babci Józefy Bolewskiej, która była drugą żoną mojego dziadka Jakuba Bolewskiego. Babcia Józefa z d. Budzyńska ur. 26.06.1896 r. w m. Dziadkówko gm. Mieleszyn c. Jana Budzyńskiego i Marianny z d. Kuszak. Właśnie z tego związku (rok małż. 1931 USC Rogowo) było dwóch synów Zygmunt rocznik 1936 mój tata ur. w Kowalewie i Józef rocznik 1933 (obydwoje już nie żyją). Zawierając drugi związek małżeński z Józefą mój dziadek był wdowcem, zgodnie z aktem małżeństwa. Zawierając trzeci związek małżeński w roku 1947 w akcie małżeństwa nie było adnotacji czy był wdowcem. Z tego wynika, że moja babcia musiała umrzeć do roku 1947. Szukałam dokumentów na tę okoliczność w USC Rogowo i Mieleszyn ale jest ich brak. Bardzo proszę o podpowiedź gdzie najlepiej szukać. Pozdrawiam JW
|