Witam! Wspólnie poradzimy sobie z rodzinna genealogią.Z tego co już wiem ,są z pana strony sukcesy-gratuluję szczerze!!!!!! Ja już na prywt.wiadomośc podałam to co posiadam o rodzinie. Ze względu na dzieląca mnie odległośc ,nie mogę uczestniczyć bezpośrednio w Archiwach,lecz gdzie można postaram się drogą korespondencji. Byłam w ub.roku kilka dni, w sierpniu w OBJEZIERZU,odwiedzić groby przodków m.innymi babci Weroniki zd.PAPLACZYK, przy okazji poodwiedzać znajomych -ja tu mieszkałam kilka lat. Niestety nie zastałam ks.Proboszcza,chciałam prosić- uzyskać z ksiąg parafialnych wpisy. Może w tym roku sie uda? Za to mieszkałam kilka dni, w części hotelowej Pałacu Objezierskiego,wokół piękny park. A w ub.roku hr.Jadwiga Turno ,wygrała batalie sądową o własnośc do Pałacu w Objezierzu,który był wcześniej własnością jej rodziny.
Zostaja Mormoni, mają Objezierze od 1602-1908 mikrofilmy urodz.śluby,zgony. Tylko do Wrocławia ,jak tu sie wybrać?! Wiem ,że w Poznaniu w Archiw.Archidiecezj.pan już był a Gniezno Arch.Archi.ma remont. Musimy uzbroić sie w cierpliwośc,na pewno sie uda wypełnić wątpliwości i luki w histori rodziny. Kłaniam się ,wszystkiego dobrego Elżbieta P.
_________________ Pozdrawiam Ela Paplaczyk ,Turtoń,Lisiak,Tecław,Antkowiak,Jackowski,Błachowiak,Maćkowiak ,Powała,Kasprzak,Boiński,Roszak
|