Witam poszukuję informacji na temat moich przodków Gottlieba Waltera i jego żony Augusty Leistritz Co wiem:
8 stycznia 1865r. wzięli ślub w Barkowie w woj. Dolnośląskim gdzie zapisane, że ojcem Gottlieba jest Fryderyk a Augusty Leistritz jest August, tego samego rodzi się w Baszynie ich pierwszy syn Karl August (inf. z aktu ślubu Karla) 23 lipca 1865r.
W latach 70 XIXw. rodzina Walterów przenosi się do Wielkopolski lecz nie cała np. udało mi się znaleźć akt ślubu córki Emilii Berthy która wzięła ślub w Jedlina-Zdrój z Carlem Juliusem Ansorge w 1890r.
Ostatnie dziecko Gottlieba i Augusty urodziło się w Wielkopolsce we wsi Kawcze syn Heinrich Ernst w roku 1879r.
Gottlieb Walter zmarł 31.12.1908r. lat 70 w Osiecznej w akcie zapisane, że urodzony w Krzywym Wołowie dziś Wołów Augusta Leistritz zmarła 09.01.1901r. lat 60 w akcie zapisane, że urodzona w Podgórze dziś Wałbrzych
Bardzo proszę o pomoc w odnalezieniu informacji na temat tego małżeństwa i jego przodkach i dzieci, choć są podane dane gdzie się urodzili nie mogę znaleźć nic a to by dało mi informacje na temat matek małżonków co by pomogło w dalszych poszukiwaniach
Pozdrawiam Krystian
|