I skomentował wcześniej wieczorem do mojej drugiej prababcia Marcianna Barbara Linette. Urodziła się w Juncewo w przybliżeniu 1821. Zmarła w Lopienno 06 maja 1879, a jej rodzice są wymienione jako Michael Linetti i Barbara Mnichowska - ta sama para / małżeństwo wzmiankowano poniżej, w zależności od jej rekordu śmierci. Była żoną 3 razy, pierwszy Joannes Eichstedt, potem Józef Pawlek, Valentin Strzeleckiego. Chciałbym do wymiany informacji z kimkolwiek z linii Linetti. Poza tym małżeństwo Michała, nie jestem zaznajomiony z rodu. Ja też jeszcze nie znajduje się chrzest Marcianna w Juncewo, ale jej śmierć ma rekord listy to jako jej miejsce urodzenia. Dziękuję za cierpliwość z moim angielskim i tłumaczenia. To jest moja pierwsza noc wpis tutaj. Śledzę grupę na chwilę i chciał zebrać myśli i dzielić się tymi informacjami jak najdokładniej.
marceeb@bellsouth.net Atlanta, Georgia, USA
[English] I commented earlier tonight regarding my second great grandmother Marcianna Barbara Linette. She was born in Juncewo in approximately 1821. She died in Lopienno May 6, 1879 and her parents are listed as Michael Linetti and Barbara Mnichowska - the same couple/marriage referenced below, according to her death record. She was married 3 times, first to Joannes Eichstedt, then Joseph Pawlek, then Valentin Strzelecki. I would like to exchange information with anyone from the Linetti line. Beyond this marriage of Michael, I am not familiar with the lineage. I also have not yet located Marcianna's baptism in Juncewo, but her death record does list this as her place of birth. Thank you for your patience with my English and translation. This is my first night posting here. I have been following the group for a little while and wanted to collect my thoughts and share this information as accurately as possible.
AliceEmma napisał(a):
Hi
Thank you so much for the information on Aleksander Bronisław Linettej, the son of Szymon Linettej!
I looked at the marriage in Juncewo:
10th February 1820
Michaelaw Linethey 39, unmarried, Wełna
Hen...? Barbaraw Mnichowa, 31, widow, Juncewo
Witnesses:
Christophorus Linethey, father; Christophorus ?Wirato..?, uncle.
Sebastianus Kusz, father; Balthasar Mnich, ?.
Children:
Michal 19/4/1821
Woyciech 15/3/1823
Jan 26/5/1825
Jozef 7/12/1827
Filip Jakob 2/4/1830
Cześć
Dziękuję bardzo za informacje na Linettej Aleksander Bronisław, syn Szymona Linettej!
Spojrzałem na małżeństwo w JUNCEWO:
10 luty 1820
Michaelaw Linethey 39, stanu wolnego, WEŁNA
Hen ...? Barbaraw Mnichowa, 31, wdowa, JUNCEWO
Świadkowie:
Christophorus Linethey, ojciec; Christophorus? Wirato ..?, Wujka.
Sebastianus KUSZ, ojca; Balthasar Mnich,?.
Dzieci:
Michał 19/4/1821
Woyciech 15/3/1823
Styczeń 26/5/1825
Józefa 7/12/1827
Filip Jakob 2/4/1830
Kind regards
Gaie