Moja pra to Marianna Wojtasik (Wojtasiak) zd Kucak (Kucok, Kucówna), chrztu brak, ślubu brak, zgon w Sukowych parafii Polanowice w 1892, wg aktu zgonu urodziła się w Mirosławicach około 1807 roku. Mirosławice to parafia Kościeszki, z której brak akt metrykalnych, w AAG mają tylko urodzenia (bodajże 2 roczniki). Z byłego powiatu Strzelno chyba już wszystkie dostępne śluby są w PP, największe braki są w chyba dwóch parafiach: Kościeszki i Siedlimowo. A mojej Marianny ślubu nie ma i ... Twojej Elżbiety też nie, może były z tej samej parafii?, może z tej samej rodziny? Raz moją Mariannę zapisano (przy chrztach dzieci) jako Mikołajówna, więc być może szukam Mikołaja Kucak (Kucok). W 1840 roku Marianna urodziła syna, mojego pra, chrzestnym był Adam Kucok z Mirosławic.
_________________ Marzena Szukam:Zgórski,Jankowski,Musiałowski,Wojtasik,Gabryszak,Andrzejczak,Szulczewski,Woźniak,Gryger (Gregier),Kuraszkiewicz,Grzeszkiewicz (Grzeszkowiak),Leśniewicz,Walczak,Orłowski,Tarnecki,Wiśniewski (były powiat Strzelno,okolice Skulska i Wilczyna)
|