Bardzo Wam dziękuję za podesłane akty ślubów. O ile ten z Targowej Górki mogę odnieść do mojego drzewa, ponieważ wśród dzieci Antoniego Wleklińskiego miałem informacje o Teodorze, to w przypadku Wągrowca i Trzemeszna na chwilę obecną nie jestem w stanie "dopasować" tych par do drzewa, choć informacje te zapisałem na przyszłość, gdyby się okazało, że to również krewni moich przodków.
Niedawno udało mi się dotrzeć do aktu chrztu Antoniego (mojego 3x pradziadka!!!), który urodził się w 1833 r. w Morasku i został ochrzczony w kościele w Chojnicy (którego ruiny znajdują się na terenie poligonu Biedrusko). Idąc tym tropem, zweryfikowałem też wskazówkę podaną wcześniej przez Piotra, któremu w tym miejscu bardzo dziękuję za nakierowanie moich poszukiwań na ten teren, i na dzień dzisiejszy, na 99% jestem pewien, że zapis z Murowanej Gośliny dotyczy moich 4x pradziadków. Niestety, nadal brakuje wielu szczegółów, a tym bardziej boli mnie fakt braku ksiąg meldunkowych Kobylegopola, o czym wspominałem na początku.
Bądź co bądź, nie poprzestaję na tym i szukam dalej, a o efektach poszukiwań z pewnością napiszę. Niemniej wszelkie wskazówki i pomoc są mile widziane