Stefanos napisał(a):
Marianna najwyraźniej miała siostrę Anastazję, która w 1852 pobrała się z Józefem Sobańskim. W 1840 w aktach jest też ślub Mateusza Wierzchowieckiego. Jednakże na dzień dzisiejszy nie mam pewności, co do ich koligacji. Trzeba to sprawdzić. W pobliskiej parafii Kawnice także są akta małżeństw, w których występuje to nazwisko, ale o tym już z pewnością Pani wie.
Co do Jana Piechalaka. Mam dość dokładnie opracowane drzewo genealogiczne, a Piechalaków było bardzo wielu... generalnie skupiali się oni w parafii Szymanowice. Jan Piechalak wraz ze swoją rodziną to dla mnie element niedopasowany. Mam go uwzględnionego w moim drzewie, ale ciągle czeka na "podpięcie". Nie mógł spaść z księżyca... brakuje mi tylko jego rodziców, aby sprawa stała się klarowna. Na razie mogę tylko przypuszczać, kogo jest potomkiem, ale dziś wysłałem prośbę do Archiwum i czekam za odpowiedzią. To dotyczy także Marianny
Witam

Jeżeli nie ma Pan jeszcze informacji na temat Jana Piechalaka to chętnie prześlę akt małżeństwa jego i Marianny Wierzchowieckiej oraz małżeństwa ich córki Katarzyny z Mikołajem Durasem.
Jan Piechalak był wdowcem żeniąc się z Marianną.
Jeśli ma Pan już te informacje jestem ciekawa czy udało się Panu znaleźć żonę i ewentualne dzieci z pierwszego małżeństwa Jana, a także z mażeństwa z Marianną Wierzchowiecką

Pozdrawiam serdecznie,
Paulina