LukaszK napisał(a):
1) Nowy sposób wyświetlania forum jest okropny (z wyglądu) i nieefektywny w obsłudze (ale to pewnie mój problem);
De gustibus...
LukaszK napisał(a):
2) Nie blokuję wszystkich ciasteczek, ale przy zamykaniu przeglądarki ta sama czyszci hurtowo wszystkie (ten sposób korzystania z sieci to pewnie też mój problem);
Zgadzam się.
LukaszK napisał(a):
3) Owszem można czyścić ciastka zachowując te z WTG, ale trzeba osobnego programu lub/i dodatkowej pracy w postaci ręcznych ustawień, selekcji co czyścić a co nie;
No, wynika to bezpośrednio z pkt. 2. Nie twierdzę, że czyszczenie ciasteczek przy zamykaniu przeglądarki jest złe, ale należy się liczyc z tym, że część funkcji nie będzie działać.
LukaszK napisał(a):
4) Różne firmy śledza, ale czy nowe wyświetlanie w WTG jest całkowicie samodzielnym kodem pana Macieja czy wykorzystaniem lub modyfikacją istniejących, obcych skryptów?
Zostało wykorzystane prettyPhoto. Nie demonizowałbym uzycia zewnętrznych skryptów, bo gdybyśmy z nich zrezygnowali, nie byłoby całego forum. Napisanie tego od początku to wiele miesięcy pracy i oczywiście olbrzymie koszty.
LukaszK napisał(a):
5) Słowa typu "strona uprzedza", "nie mam zamiaru dyskutować" nie brzmią specjalnie miło;
"Strona uprzedza": zgodnie z obowiązującym porządkiem prawnym należy uprzedzić o wykorzystaniu ciasteczek.
"Nie mam zamiaru dyskutować": chodziło o wykorzystanie ciasteczek w ogóle; temat odbiegał od zasadniczej dyskusji. Co zaś do dyskusji na temat nowego wyglądu, to sprawa była dyskutowana parę tygodni temu. Parę osób było za, parę przeciw - i dla nich została zrobiona możliwość przełączenia się na stary wygląd. Dopiero teraz mam sygnały, że nie działa to tak jak powinno, więc sprawa zostanie przetestowana i naprawiona, jak tylko znajdę na to czas.
LukaszK napisał(a):
6) Żeby nie było samo narzekanie to dodam, że rozumiem chęć innowacji, rozwoju i doceniam wykonaną pracę Admina, bowiem pewnie przyświecały mu szlachetne pobudki, a nie chęć zrobienia użytkownikom na złość
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
[/quote]
Tak właśnie było.
genowefa napisał(a):
Maćku, wszystko co dotychczas zrobiłeś Ty i Inni by ulepszyć forum, przeglądarki itp-jest DOSKONAŁE i wielkie podziękowanie i podziw dla Waszej wiedzy informatycznej, ale to ostatnie, ze zdziwieniem to obserwuję, nie jest udane. Nie chcę Cię urazić i mam nadzieję, że nie weźmiesz mi tej wypowiedzi za złe.
Dzięki za słowa uznania. Wkrótce więcej nowości...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale chciałem zaznaczyć, że nowy widok zostanie. Na pewno wyjaśniona zostanie sprawa niedziałających ciasteczek.
Dodam też, że kliknięcie na temat wątku kółkiem myszy (przynajmniej pod Firefoxem ) powoduje otwarcie jej w nowej zakładce.
Mogę dodać też jakieś małe guziki do otwarcia wątków w nowych zakładkach.