Witam,
Wprowadziłem niewielkie zmiany w regulaminie.
Pierwszą rzeczą było bardziej jednoznaczne stwierdzenie, że przy rejestracji wymagane jest podanie imienia, nazwiska oraz miasta/miejsca zamieszkania. Wiele osób rejestruje się bez podania nazwiska (co śmieszniejsze czasem ludzie nie podają nazwiska, a ono znajduje się w adresie e-mail!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
). Prawdę mówiąc nie jestem do końca przekonany, co z takimi osobami robić. Z jednej strony jest dla nas (WTG) ważne aby ludzie na forum nie byli anonimowi, z drugiej zaś być może taka osoba będzie posiadała brakujący element naszej "układanki" genealogicznej (na to akurat uwagę zwrócił mi Piotrek). Kiedyś wysyłałem maile do takich osób z prośbą o uzupełnienie profilu - zgadnijcie ile osób odpowiedziało?
Drugą rzeczą jest zapis o nieużywaniu samych wielkich liter. Rozumiem, że każdy chce wyróżnić swoje ogłoszenie, swój temat spośród innych, ale gdyby wszyscy chcieli tak wyróżniać swoje posty, to nie bylibyśmy w stanie przeczytać czegokolwiek. Poza tym, używanie samych wielkich liter w napisach innych niż inskrypcje łacińskie na budynkach jest dla mnie denerwujące i mniej czytelne. Zresztą podobnie jak nieużywanie interpunkcji i pisanie wszystkiego tylko małymi literami.
(Kiedyś nawet ktoś - pozdrawiam go zresztą - powiedział, że traktuje poważnie wszystkie maile z prośbą o pomoc oprócz tych pisanych tylko małymi literami bez znaków przestankowych i na te z reguły nie odpowiada). Zostawiam to pod rozwagę. Nie mam większego wpływu na posty nowych osób, które się rejestrują wpisują coś i zapominają o forum (te będę poprawiał), ale chciałem uwrażliwić na tę kwestię osoby stale używające forum.
Maciej